torsdag den 22. november 2012

Hjælp søges....

Pyhaaa.....! Fik en opringning af min chef søndag (midt i Forbrydelsen) og siden da har jeg arbejdet og arbejdet.... og derfor har der været stilstand her på bloggen. Jeg glæder mig til jeg igen har tid til at være kreativ.
Inden opringningen fik jeg lige syet kantebånd på den ene hagespæk, som jeg tidligere vidste.

MEN jeg har et problem, som jeg har stødt på mange gange. Når jeg skal stikke kantebåndet på, så får jeg ikke fat i kanten på bagsiden. Derfor blev jeg nødtil at sy to stikninger. Ikke optimalt eller den pæneste løsning. Hvad gør jeg forkert?

Jeg har ikke lavet en lukning endnu. Jeg overvejer om velcro eller trykknap. Jeg er åben for forslag - nogle andre idéer?

12 kommentarer:

 1. Syr du båndet på i en omgang eller hvordan? Jeg har fundet en DIY hos Meyland Design som lige gjorde jeg fik det sidste med, men ved selvf ikk om den kan hjælpe med dit problem

  http://meylanddesign.blogspot.dk/2012/10/diy-skraband.html

  SvarSlet
  Svar
  1. ang lukningen ville jeg nok også vælge velcero eller trykknap alt efter hvad man er mest til eller lige har ved hånden.

   Slet
  2. Jeg syr båndet på i to omgange, og syr i rillen på kantebåndet i første omgang. Tak for linket, vil da lige kaste et blik på det :-)

   Slet
  3. så tror jeg ikk du får noget ud af linket.

   Sådan syr jeg også på men synes ikk jeg har det problem. Ved helt tynde lag syr jeg det dog på ef en omgang.

   Slet
 2. Det problem har jeg også ind i mellem, simpelthen så irriterende. Jeg vil prøve denne metode næste gang http://thecottagehome.blogspot.dk/2010/10/sew-basics-bias-tape-part-1.html én af siderne på skråbåndet er åbenbart en anelse kortere end den anden, når hun har syet den smalle side fast til stoffets retside folder hun omkring og syr stadig på retsiden - jeg tror det vil fungere bedre. Ihvertfald får jeg samme problem som dig, folder omkring og syr "vrangsiden" og fanger ikke skråbåndet hele vejen rundt på modsatte side :)

  SvarSlet
 3. Hej Christina Super fin hagesmæk, er det voksdug du har brugt? Jeg har også lavet et par lignende du kan se dem her

  http://stjernepus.blogspot.dk/2012/10/lidt-tilbehr.html

  Jeg har valgt trykknap, da jeg tit synes velcro hænger fast i alt muligt andet i vaskemaskinen. Og jeg glemmer ligesom hvergang at få dem lukket inden :-)

  Bøvlede også lidt med hjørnerne. Jeg gjorde det, at jeg klippede lidt af kanten i hjørnene inden jeg foldede, og så nålede det fast. Det virkede for mig. Men der er sikkert en mere smart måde at gøre det på :-)

  kh Nanna, Stjernepus

  SvarSlet
 4. Så fin en smæk ;) jeg ville nok gøre som Nanna, altså sørge for lige at klippe det runde til så jeg var sikker på det ville se pænt ud på begge sider. Og så ri så det ikke skrider/ rykker sig ved syningen :) øv, øv og øv noget mere? Håber du finder en løsning der fungerer, og giv gerne lyd fra dig, hvis du finder noget smart! Og mht lukning, så helt klart trykknap, den bliver ikke så hurtig dårlig i lukningen som velcro

  SvarSlet
 5. Jeg gør også som Nanna foreslår med at klippe lidt af inden foldningen, for ellers kan jeg ikke få det pænt.

  SvarSlet
 6. Hejsa.
  Når der bliver foldet så bliver der "stjålet" lidt stof på kantbåndet - så derfor klip kanten ned på stoffet og dog ikke kantbånd. Så rammer du bagsiden.. Det er specielt ved rundinger det er svært at ramme bagsiden.Du kan også vælge at ligge kantbåndet lidt udover stoffet ( 1mm) så der er plads til ombuk. Håber det hjælper og lad mig høre.. god weekend...

  SvarSlet
 7. Tak for dit indlæg - så har vi andre også lært noget! :o) Jeg har også haft de problem og vidste ikke hvad jeg kunne gøre... Jeg syede lange hagesmække af voksdug til mine børn, og brugte velkro til lukningen - de lærte at lukke og åbne hagesmækken selv, som var til nogen hjælp :o)

  SvarSlet
 8. Jeg har en DIY på min blog, der viser hvordan jeg gør ... i to arbejdsgange.

  Hilsen Kirsten

  SvarSlet
 9. Tak for alle de gode forslag, dejligt at der er hjælp at hente i skønne skønne blogland :-)
  God weekend til jer alle.

  SvarSlet