søndag den 13. januar 2013

At opdrage sit barn til kreativitet

Denne weekend har bare stået på hygge herhjemme (udover vasketøj fra vores ferie, rengøring, indkøb m.m.).
Lørdag var Emilie og jeg i Panduro Hobby, jeg fik nemlig lige den idé, at vi skulle prøve at lege med krympeplast. Emilie er lige så inspireret i Panduro Hobby som jeg er, og det er jo skønt at se for sådan en krea-nørd som mig. "Mor, der er godt nok mange flotte ting herinde... Jeg ønsker mig den her til min fødselsdag" ....sagde hun med den største æske perler i hænderne (én hånd var ikke nok) :-)


Her er vores allerførste resultat af krympeplast. Tegningerne er søde, men jeg er nu ikke helt tilfreds med finish'en. Jeg tror jeg vil bruge ovnen næste gang. Der stod bag på plasten, at man kunne bruge en embosingvarmepistol (og sådan én har jeg), men hold da op, det er svært at styre krympeprocessen med sådan én. Derfor blev tegningen af huset også ret mærket (den har en streg i bunden, som kom, da jeg lige skulle rette de helt ud - Ups, men man skal jo øve sig.)

I dag spurgte Emilie, om ikke vi skulle lave det der krympe noget igen. En anden dag blev svaret og i stedet lavede vi figurer (vi nåede slet ikke dem alle i decembermåned fra Shanes julekaldener).

Læg lige mærke til den lyserødefarve på æggebakken (som musen er lavet af). Sådan nogle fine æggebakker har de i Norge, så vi behøvede slet ikke male den :-)
Pingvinen er lavet af en toiletrulle.

Emilie nyder tydeligvis at være kreativ ligesom sin mor :-)

Sidst men ikke mindst:
Jeg har været heldig igen. Jeg har vundet en billet (hos Rappedikke) til "Alt om håndarbejde" messen i Rødovrehallen d. 1. - 3. februar. 
Måske ses vi?

9 kommentarer:

 1. Det er så fedt når ens børn har lyst til at være kreative sammen med en, mine drenge synes også krympeplast er sjovt at lege med, jeg har kun prøvet at bruge ovnen til det, men det fungerede også super fint :) Hvis det ikke lige var fordi at min weekend D 1-3 feb. var helt besat, skulle jeg helt sikkert på messe der :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er det, meget endda.
   Øv, så må du flytte dine aftaler :-)

   Slet
 2. Krympeplast er bare fedt..! Tror jeg har noget i gemmerne - måske jeg skulle finde det frem snart., :) Hvad har I brugt til at tegne med..? Syntes ofte det ikke bliver så godt, men jeres ser fine og klare ud i farverne..

  Og vi ses helt klart til messe.. Jeg kommer..! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Line
   Ja, find det endelig frem, det er nemt, hurtigt og sjovt for ungerne.
   Jeg har brugt nogle permanent tuscher. De kan købes til den nette sum af 139 kr. for seks farver (herunder sort og hvid) i Panduro. Det er ret dyrt, men som du kan se er resultatet klare farver. Du kan også bruge andre permanent tusher, altså nogle der kan skrive på en CD. Det var det damen i biksen oplyste mig.
   God fornøjelse.
   Christina

   Slet
 3. Hvor er de søde, de tegninger I fik lavet! :)
  Det er så hyggeligt med krympeplast. Jeg har lavet mange forskellige ting med det :) .. Vi bruger aldrig ovnen til det - og det fungere fint :)

  Christina / frkstubba.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Okay, måske det bare kræver øvelse, går ud fra du bruger en embosingvarmepistol også?

   Slet
 4. Hvor er hun sød og hvor er det fedt hun også har lyst til at være kreativ. :) Jeg håber min Emilie får samme interesser når hun bliver lidt større.

  Iøvrigt nogle rigtig fine ting i har fået lavet. Det der krympeplast ser ret sjovt ud. Det tror jeg må prøves!

  SvarSlet
  Svar
  1. Du på bare lade hende være med når hun er står nok, så kommer det nok hvis hun har interessen for det.

   Ja, det skal du prøve, man kan lave mange fine ting af krympeplast.

   Slet
 5. Sikke nogen fine ting hun har fået lavet. Må hellere få prøvet det krympeplast

  SvarSlet