Sider

mandag den 24. juni 2013

Søger et kjolemønster

Jeg har været med at vaske hengemt børnetøj, ikke fordi jeg venter mig, men fordi én af vores tagsten var knækket, og kassen med denne kjole stod lige under. 
Jeg faldt over denne super "lakridskonfekt" kjole, som Emilie passede for 2 år siden. Jeg synes den er super fin, både i stoffet, men også mønstret. Der er lynlås i ryggen.
Ved du hvor jeg kan købe et mønster noget lignede eller har du måske selv et liggende, så hører jeg gerne fra dig. 



tirsdag den 18. juni 2013

Tøsehyggedag og penalhus til tøsen

Emilie og jeg har været på tur i dag. Jeg har orlov. Emilie skal på torsdag igennem en operation i sin gane og i den forbindelse skal hun holdes hjemme fra institutionen (for at undgå infektion inden operationen).
Den lille dame vil meget gerne underholdes, og nu er det så også 7. dag hjemme uden legekammerater, så i dag tog vi ind til indre by (København) med S-tog for at hygge og købe en skoletaske til Emilie. Hun skal starte i skole i til august. Vi fik købt en skoletaske og tøsen lokkede mig også til at købe et par sandaler, en bikini, 10 har underbukser, en kjole, to par leggins, 2 gange neglelak. Alt sammen til Emilie. Vi købte også noget Emilie elser, nemlig IS.  Men jeg står nu heller ikke i vejen for en omgang is fra ParadIS.
Da vi kom hjem, nåede vi lige at lave en lille madpakke og pakke skoletasken med sager inden vi cyklede ned til den lokale sø for at fodre ænder og sidde på medbragt tæppe. Emilies idé. Jo, jo hun forstår jo nok at hygge.
I går (inden jeg på nogen måde vidste hvordan skoletaske kom til at se ud) fik jeg syet et penalhus til Emilie. Jeg har som bekendt syet enormt mange penalhuse/makeuppunge, så det var på tide, at sy et til egen familie. 
Emilie har selv valgt æblestoffet. Jeg har syet voksdug som foer, da jeg ved hvor tit jeg har fundet en tusch uden hætte inde på hendes værelse!!
Penalhuset passer ikke vanvittig godt til skoletaskens farver, men det er Emilie vist ligeglad med, også er det også fint for mig :-)



Emilie med sin skoletaske og nye bikini. På vej ned til søen.
(Tasken er pink med røde, hvide og turkise stjerner på).

torsdag den 13. juni 2013

Etui til strikkeudstyret

Så kom jeg langt om længe i mål med mit etui til mine Pro Knit strikkepinde (samt nips hertil). Mønstret har jeg som tidligere nævnt købt af Lene
Hele 35 stykker stof/vlies er klippet strøget og syet sammen. (Jeg var ret glad for den fine vejledning, selvom den fyldte 11 A4-sider!) 
Desværre synes jeg ikke finish'en er blevet helt så fin som jeg havde håbet. Men det er vist mest pga. den skod kvalitets volumenvlies Stof 2000 har solgt mig. Jeg løb tør for det jeg havde, som ellers var super god kvalitet (også købt i Stof 2000, men for ret lang tid siden). Ret irriterende, når nu det ikke er pga. manglende sy-evner (gælder i hvert fald lige tilfældet her).
Nåh, men sådan er det bare, og om ikke andet kommer etuiet helt sikkert til at fungere bedre end det penalhus-agtige etui jeg havde forsøgt mig med inden jeg tog mod til at kaste mig ud i dette.
Jeg skulle nok ikke have valgt så stort et mønster på stoffet, men pyt farverne er stadig fede synes jeg.
På trods af min lidt negative vurdering af resultatet, er jeg sikker på, at jeg bliver glad for det, og det er jo det vigtigste :-)


tirsdag den 11. juni 2013

Strikkede stjerner

Jeg er i gang med min store strikkeprojekt nr. 2. Men det går ikke helt så godt. Jeg havde det godt på fornemmelsen allerede i starten af mine første omgang stjerner, det lyse garn har ikke fået nok snor, så mønstret trækker sig sammen. 
Jeg bliver nødtil at trevle op, helt ned til før de første stjerner. 
Øv, men jeg ved jeg ikke får brugt den, hvis ikke jeg gør det.


Her er det ret tydeligt, at trøjen er trukket sammen. Den buler en hel del.
Det er en ommer!


torsdag den 6. juni 2013

Pung og mere pung

Jeg har åbenbart en eller anden kærlighed for ting med lynlås, som man kan opbevare sager i.
De sidste to aftener er gået med at sy sådanne.
Først den velkendte makeuppung og herefter en pung, hvor der er plads til f.eks. et dankort :-)
I tirsdags var jeg et smut i Stof og Stil (og i dag i Stof 2000 - det er en anden historie), skulle lige have lidt småting, også faldt jeg lige over 4 stofrester. Så måtte jeg bare sy en makeuppung i jeansstof med en neonorange lynlås. 
I går fandt jeg så en super fin DIY på en pung, det vil sige, jeg havde opdaget den inden i går, men havde lysten og tiden til at sy den i går. Ikke fordi jeg mangler sådan én, synes bare den er så fin.
Hvad skal jeg dog bruge alle de punge til? 

Nå, men her er resultaterne så.





DIY på pungen til kort har jeg fundet hos noodleheadKender du ikke denne blog, så er den helt sikkert et besøg værd. Hun har mange finde DIY's/Tutorials.




mandag den 3. juni 2013

Noget om at hoppe over hvor gærdet er lavest....

Jeg er, som nogle ved, fornyligt begyndt at strikke, og i den forbindelse har jeg jo pludselig fået en del strikkeudstyr. En pose synes jeg måske ikke lige var den bedste løsning til opbevaring af strikketingene, så jeg syede en forvokset makeuppung.
Det var den nemme løsning jeg greb. Men flotteste? Nej! Og mest praktiske? Nej - heller ikke! (Jeg kan ikke finde hvad jeg skal bruge, det hele vælter bare rundt)
Jeg købte for noget tid siden en mønster af Lene til et etui til Knit-Pro (strikkesystem som jeg bruger). Da jeg modtog mønstret må jeg indrømme, at det skræmte mig lidt med en 11 siders syvejledning samt alle de dele, der skulle klippes. 
Nu har jeg så tygget lidt på den, og har kastet mig ud i etuiet til strikkeudstyret. 

Tingene er samlet og det er så også alt denne klumpede opbevaring kan. 

25 dele og jeg mangler fortsat 9. Med så mange dele, må det kunne noget :-)

søndag den 2. juni 2013

Zpagettigrydelapper

I forsøg på at få brugt min rest fra mine store hæklede kurv (se den her) har jeg nu hæklet et par grydelapper. Jeg har stadig noget zpagetti tilbage og udover grydelapperne har jeg jo også fået hæklet mig en hængekurv (se den her). 
Min dømmeevner ud i mængder af garn er vist ikke så god. Jeg var nemlig i tvivl om jeg havde nok til den store kurv. Det havde jeg så :-)

Opskriften har jeg selv fundet på, men det er heller ikke det største regnestykke.

lørdag den 1. juni 2013

Nem nederdel med hunde

En nem nederdel syet af en lille rest fra min kiste. Ja, mit stof opbevares i en kiste (tror nok man brugte den som kuffert, når man skulle rejse i gamle dage). Dejligt når man får brugt rester til noget fornuftigt.


Et lille touch af neon, stikningen på nederdelens oplægning samt den lille stjerne er i pink. Mærket bag til er i neonorange.
Jeg håber den kommer til at falde i god smag hos bestilleren.