Sider

fredag den 30. maj 2014

Stofrester

Når man syer så står man ofte med rester. Nogle er store nok til at blive til tøj, ofte i små størrelser og andre er for små til selv babytøj, men alligevel for store at smide ud.
Jeg bruger ofte rester til mine utallige makeuppunge/penalhuse og Pixi-etuier. Man skal bruge ret beskedne rester også får man virkelig lov til at sætte mønstrer og farver sammen på kryds og tværs.



Bruger du dine rester? Og til hvad?

torsdag den 29. maj 2014

Sommertøj #1

Elias er vokset en del siden sidste år, så da solen viste sine skønne varme stråler, måtte mor igang ved maskinerne (jeg har jo to nu).

Stoffet er fra Stofdepotet og mønstret er MineKreas T-shirt med raglanærmer. Indtil nu har jeg fået syet to styks og der kommer helt sikkert flere til.

Bemærk det matchende neglelak som Elias har på. Det var nu ikke i forbindelse med blusen han fik det på, men noget han har fået på i børnehaven. Han vil ikke have det af :-) 


Elias ville ikke posere MED blusen på, men han ville åbenbart gerne med på billedet alligevel.

mandag den 26. maj 2014

Tørklæde

Jeg har længe haft noget stof liggende (købt i Rema 1000 sidste år), pludselig vidste jeg hvad det skulle bruges til. Ved min debuthandel hos Stofdepotet købt købte jeg også noget bånd. Jeg ved faktisk ikke hvad man kalder det, men det er ret moderne for tiden.

I går forenede jeg så stoffet med båndet og det blev til dette tørklæde. Ja, det virker måske lidt tosset at fotografere midt i alle de hvide blomster, men det var altså der jeg bedst kunne få farverne frem!


Det er et virkelig nemt projekt og der findes allerede en del DIY'er på tubetørklæder på nettet. Jeg tog udgangspunkt i Trines DIY.

I dag havde jeg så tørklædet på, og jeg er ikke den eneste som synes godt om det. En kollega spurgte, om jeg kunne sy et til hende og en pædagog i børnehaven sagde med det samme jeg trådte ind ad døren: "Fedt tørklæde". Skønt med sådanne kommentarer om noget man selv har lavet.

lørdag den 24. maj 2014

Min debut.....

Efter en super hyggelig dag i gode venners selskab er jeg høj på energi. Jeg kan mærke at min energiniveau stiger når solen skinner og der er sommer forude. 
Om en uge rejser jeg en uge på tøsetur til Tyrkiet. Uden børn og kæreste, uden forpligtigelser bare mig og en god veninde. Sol, varme, oplevelser og afslapning. Hold nu op, jeg glæder mig. Men inden da, skal jeg da lige have et par T-shirts igennem mine to nye maskiner. Jeg har nemlig haft min debuthandel hos Stofdepotet. Hold nu fast der er mange lækre stoffer. Det var ret svært at begrænse sig. Her er bare nogle af de stoffer jeg fik lagt i indkøbskurven. Nethandel er fantastisk :-)
Ha' en skøn weekend.





fredag den 23. maj 2014

Sommerkjole

Forleden dag, var jeg ved at kigge i stof-gemmeren efter små rester. Jeg fandt så en temmelig stor rest. Orange bomuld med hvide prikker. Det kunne da lige blive til en sommerkjole til tøsen. Så det blev det. 
Utroligt simpelt mønster. Model Emma fra Stof 2000. 
Egentlig havde jeg klippet til to ærmer med æbler på, men da jeg skulle sy var der sørme et lille klippet hak i det ene som jeg ikke havde set inden klipning, så det blev altså kun til den ene.



Ærmerne og halsen er syet med elastik - jeg tror man kalder det knæk elastik. Det fungerer næsten som en løbegang, det er bare lidt pænere at se på, synes jeg.

onsdag den 21. maj 2014

Super nemme leggings



Ved min sidste kreaweekend (som snart er længe siden) fik jeg hurtig syet disse leggings. De er super nemme og pasformen er god til lange slanke ben. Jeg har lavet dem lidt længere end mønstret, men havde egentlig ikke behøvet det. 
Både mønster (Dora) og stof (gråt jersey med sølv-klatter) er fra Stof 2000.

tirsdag den 20. maj 2014

Tøj til en baby

I søndags var vi til barnedåb og babys mor havde ønsket sig tøj af mærket "Stjernefrø". Kæmpe credit at modtage sådan et ønske. Ønsket blev opfyldt og det blev til dette sæt.


Bukser i dejlig blødt og tykt isblåt isoli med sort-gråstribet ribkanter. Påsyet stjerner i kunstlæder og hjemmelavet sort pipingbåmd (tittekanter).
Blusen er mørkegrå med sorte stjerne. Lækkert blødt jerseystof. Trykknapper i den ene skulder, så baby ikke skal mases igennem en halsåbning.
Baby - som kom til at hedde Magnus' mor var tilfreds med sættet, så det var dejligt!

lørdag den 10. maj 2014

Mønstre til salg

Jeg har været ved at rydde op i mine mønstre. Alle mønstre sælges for 10 kr. stykket, dog sælges de to sidste for 5 kr. stykket.
Send mig en mail, hvis du er interesseret.


 Hættetrøje, bluse og bukser str. 68-86

Cardigan, kimono-kjole og bukser str. 68-86

Bluse og bukser str. 1 år 

 Cardigan/Hættetrøje str. 3 år

Heldragt str. 86 - SOLGT

Kjole/Bluse str. 3 år 

Undertøj (pige og dreng) str. 2 år 

Diverse babytøj ass. størrelser - SOLGT

Ammepude (5 kr.)

Insektnet og suttekæde (5 kr.)

onsdag den 7. maj 2014

Ja tak, det bliver 42 kroner.....

Sidste weekend forlod jeg unger og kæreste til fordel for en veninde, en bunke stof, sy-grej og mine to nye maskiner. Ja, der var læs på.

Desværre lykkes det mig ikke at få overlockeren til at virke. Ja faktisk virkede den ikke helt fra begyndelsen hvor den ankom i mit hjem. Jeg troede blot det var min uvidenhed der var årsag hertil, men det var det så ikke. Det er en anden historie. 

Weekend var effektiv (trods nederlaget med overlockeren), men jeg fik da alligevel syet disse to dele til Emilie, et par leggins også den babybluse, som jeg viste i mit seneste indlæg. Ja, faktisk havde jeg mere tid at gøre med, så jeg gik i gang med nye projekter. Skønt.


Nederdelen er med lommer,pipingbånd i sidesømmene, elastik i linningen og pyntesyninger midtfor og midtbag. Synes egentlig den blev ret god.
Blusen er virkelig simpel og meget hurtig at lave. 

Stoffet er begge rester jeg fandt i Stof 2000. I alt 42 kr. Fundet til den pris.

mandag den 5. maj 2014

Bytte bytte købmand

Jeg ved ikke om I har lagt mærke til det, faktisk er der ingen der har kommenteret det, men jeg har fået ny blog header. Er den ikke flot? Det synes jeg selv.

Designeren bag headeren er ikke mig, men til gengæld én sød gymnasieveninde, som er ferm til den slags. Den opmærksomme følger har måske lagt mærke til, at skrifttypen på headeren er den samme som på mine side labels/symærker. Fiks hvis jeg selv skal sige det.

Byttehandlen gik i alt sin enkelthed ud på, at hun lavede headeren og til gengæld syede jeg et sæt tøj til babyen som er i vente.

Jeg håber det falder i god jord hos både mor og baby.


Farverne ser lidt forskellige på billederne. Bukserne ser mest korrekte ud på øverste højre billede og blusen på nederste billede til højre.

Fakta:
Bukserne er en klassisk tullebuks i bomuld med rib i tale og ben. Store lommer med pipingbånd i kanten.
Bulsen er MiniKreas T-shirt mønster (nr. 50220). Jeg har tilføjet en knaplukning (trypknapper) på venstre skulder.